voetbalzone

Hércules-coach Vigo: 'De houding van Drenthe valt niet goed te praten'

Bart Kruyt01 jan 2011, 22:30
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2011, 22:30
Advertentie

Royston Drenthe heeft nog altijd niet getraind bij Hércules. De linkspoot stelt zichzelf niet meer beschikbaar totdat de problemen omtrent de betalingen van de salarissen zijn opgelost en zal daardoor maandag ook nog niet in actie komen tegen Real Mallorca. Coach Esteban Vigo baalt: “De houding van Drenthe valt niet goed te praten”, zei de oefenmeester in Marca.

/

Volgens Drenthe heeft hij sinds afgelopen zomer niet één keer zijn hele salaris gekregen, vaak maar de helft of zelfs helemaal niet. Voorzitter Valentín Botella ontkent die woorden en zodoende staan beide partijen tegenover elkaar, met Vigo als voornaamste slachtoffer. De coach wil uiteraard graag beschikken over één van zijn sterspelers, maar die is nu al vijf dagen op rij niet komen trainen.

“Ik heb mijn achttienjarige loopbaan nog nooit zoiets meegemaakt”, zei Vigo. “Ik vind het jammer dat Drenthe zo een houding heeft. Hij heeft gelijk dat de salarissen niet altijd juist worden uitbetaald, maar dat geldt ook voor de andere spelers en trainers die nu wél gewoon trainen. Het is niet zo dat dit de voorbereiding op het duel met Mallorca verstoort, maar het is natuurlijk wel vervelend.”

Botella lijkt al klaar te zijn met Drenthe: hij heeft enkele advocaten ingeschakeld en naar verluidt kan Hércules voor 150.000 euro afscheid nemen van de Rotterdammer, die nog altijd eigendom is van Real Madrid. “Drenthe gooit zijn reputatie hiermee overboord”, foeterde de preses eerder al. “Dit is een gebrek aan respect jegens Real Madrid, zijn ploeggenoten en Hércules.”

Bezig met laden …