voetbalzone

Hércules haalt bij Borussia Dortmund gewenste aanvaller op

Bart Kruyt17 aug 2010, 19:43
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2010, 19:43
Advertentie

Hércules Alicante heeft met Nelson Váldez haar gewenste spits voor het avontuur in de Primera División gevonden. De aanvaller van Borussia Dortmund heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij de Spaanse promovendus, zo liet hij zelf weten op de Paraguayaanse radiozender Primero de Marzo. “Ik heb tien minuten geleden getekend”, zei Váldez.

/

De 44-voudig international zette in Hamburg zijn handtekening onder het Spaanse contract en zal woensdag worden gepresenteerd aan de pers. Hércules betaalt 3,8 miljoen euro voor Váldez, die al sinds 2001 in Duitsland werkzaam was. Hij speelde eerst jarenlang voor Werder Bremen, voordat Borussia Dortmund hem in 2006 oppikte.

In Dortmund was Váldez nooit helemaal onomstreden en hij kwam in vier seizoenen tijd tot 113 competitiewedstrijden, waarin hij slechts vijftien keer wist te scoren. “Mijn belangrijkste doelstelling is om met Hércules lijfsbehoud veilig te stellen”, zei Váldez, wiens contract in Dortmund nog tot de zomer van 2012 doorliep.

Bezig met laden …