Hércules heeft Drenthe niet nodig tegen defensief zwak Atlético Madrid

Bart Kruyt10 jan 2011, 21:46
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2011, 21:46

Royston Drenthe traint inmiddels weer bij Hércules, maar coach Esteban Vigo had de Rotterdammer nog niet nodig in de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid. Drenthe nam plaats op de tribune en zag zijn ploeg een even overtuigende als verrassende overwinning op de subtopper boeken. Hércules scoorde voor rust al vier keer en gaf die marge na de thee niet uit handen: 4-1. Piet Velthuizen zat negentig minuten op de bank.

Voor de supporters van de promovendus was het in de eerste helft genieten. Hércules kwam al in de negende minuut op voorsprong via Jorge Tote, die in eerste instantie tegen een verdediger schoot maar de rebound in de korte hoek langs David De Gea wist te werken. Nelson Váldez verdubbelde even later de marge, door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig binnen te draaien.

Atlético, opnieuw zonder Diego Forlán, probeerde een aansluitingstreffer te forceren maar kreeg een kwartier voor rust al de derde treffer om de oren. Olivier Thomert was succesvol met het hoofd, waarna David Trezeguet op aangeven van Tote de ruststand verzorgde. Trezegol heeft in iedere thuiswedstrijd die hij speelde voor Hércules nog weten te scoren.

Door de ruime voorsprong was de wedstrijd halverwege al gespeeld. Atlético probeerde in de tweede helft nog wel iets terug te doen en kreeg ook al snel een grote kans via Fran Merida, terwijl Sergio Aguero even later de paal raakte. Aan de overkant deed Nelson Váldez hetzelfde, voordat De Gea nog in de fout ging bij een ongevaarlijk afstandsschot. Twee minuten voor tijd mocht José Antonio Reyes de eer namens Atlético redden.