Hércules pakt broodnodige zege na schitterende vrije trap Drenthe

Daniel Cabot Kerkdijk14 nov 2010, 18:27
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2010, 18:27

Royston Drenthe heeft Hércules zondag hoogstpersoonlijk aan drie punten geholpen. In de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad schoot de Nederlander de winnende treffer op prachtige wijze tegen de touwen. Door de zege stijgt de promovendus naar de dertiende plaats. Sevilla boekte tegelijkertijd een zege in extremis bij Real Zaragoza en nam de vierde plaats van Espanyol over.

/

Hércules - Real Sociedad 2-1
Na vijftien minuten spelen keek de thuisploeg reeds tegen een achterstand aan. Na een corner vanaf rechts kopte Mikel Aranburu tegen de lat en zorgde Antoine Griezmann er in de rebound voor dat de bal alsnog achter Juan Calatayud ging: 0-1. Het duel ging over en weer, met goede kansen voor beide teams. Griezmann raakte de lat, terwijl Drenthe bij diverse pogingen van Hércules was betrokken.

Twee minuten na rust viel de gelijkmaker. Na een scherpe voorzet vanaf rechts gleed David Trezeguet de 1-1 binnen. Luttele minuten later verscheen de naam van Drenthe op het scorebord. De voormalig Feyenoorder maakte uit een harde vrije trap vanaf de rechterkant de winnende treffer. De Basken drongen aan, maar kregen de bal niet langs Calatayud. Jeffrey Sarpong viel na ruim een uur spelen in.

Real Zaragoza - Sevilla 1-2
Sevilla trok met tien man een overwinning in extremis over de streep. Álvaro Negredo zorgde na een grove fout van Jiri Jarosik voor de winnende treffer in La Romareda. Een kwartier eerder had Fernando Navarro de bezoekers met tien man achtergelaten. Luis Fabiano had de Andalusiërs op 0-1 gezet, Nicolás Bertolo maakte na rust gelijk. Saïd Boutahar betrad vijf minuten voor tijd het veld.

Real Mallorca - Deportivo la Coruña 0-0
De doelpuntloze remise was een logisch gevolg van negentig minuten voetbal zonder al teveel kansen. Deportivo mocht zich de morele winnaar noemen, vooral gezien de opmars van de Galiciërs in de laatste weken. Jonathan de Guzman speelde als aanvallende middenvelder, maar kon het verschil niet maken.

Málaga - Levante 1-0
De eerste thuisoverwinning van Málaga in competitieverband is een feit. Na ruim een uur spelen zorgde Eliseu middels een schot van een meter of 25 voor de winnende treffer. Quincy Owusu-Abeyie speelde alleen de tweede helft, terwijl Patrick Mtiliga van Manuel Pellegrini in de basis mocht beginnen.