voetbalzone

Hércules straft Drenthe niet na excuses voor wilde nachtrit

Erik van Dam03 nov 2010, 14:14
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2010, 14:14
Advertentie

Royston Drenthe kan rekenen op de vergevingsgezindheid van Hércules. De Spaanse club heeft besloten de Nederlander niet te straffen voor diens nachtelijke avontuur van vorige week. Drenthe werd door de politie staande gehouden, nadat hij met hoge snelheid door de straten van Alicante rijdt. Daarbij zou hij 160 kilometer per uur hebben gereden en diverse verkeerslichten hebben genegeerd.

/

Algemeen directeur Francisco Paquito Escudero laat woensdag aan diverse Spaanse media weten dat de club ervoor kiest Drenthe niet te straffen. Hércules voerde een gesprek met de speler en daarmee is de kous af, geeft Escudero aan. Paquito benadrukt dat de sfeer in de kleedkamer goed was voor het incident en dat daaraan niets veranderd is. Ploeggenoot en aanvoerder Rufete liet dinsdag al weten het een zaak was die intern afgehandeld moest worden.

Hoewel Drenthe een interne regel van de club heeft geschonden, zal daaraan geen boete of schorsing worden verbonden. “Deze situatie zal geen precedent scheppen in de kleedkamer”, benadrukt Paquito. Bij de politie van Alicante kwam Drenthe er vanaf met een zware bekeuring wegens roekeloos rijgedrag. Argumenten voor zijn wildemansrit wilde hij niet geven. Wel bood hij zijn excuses aan.

Bezig met laden …