voetbalzone

Hércules-trainer Vigo: ‘We gaan voor de winst tegen Barcelona’

Erik van Dam10 sep 2010, 08:52
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2010, 08:52
Advertentie

Hércules mag dit seizoen dan nieuw zijn in de Primera División, dat houdt nog niet in dat de club zich tegen de grote tegenstanders bij voorbaat neerlegt bij een nederlaag. Trainer Esteban Vigo laat er vrijdag geen twijfel over bestaan wat de inzet is tijdens de tweede wedstrijd van het seizoen, zaterdag tegen Barcelona. “0-0 hebben we al, we gaan voor een zege.”

De club uit Alicante, die vijf jaar geleden pas promoveerde van de derde Spaanse divisie naar de Segunda División, verzekerde zich eind vorig seizoen van promotie naar het allerhoogste niveau. Deze zomer onderscheidde Hércules zich met de komst van enkele interessante namen, zoals David Trezeguet, Royston Drenthe (huur) en Piet Velthuizen. Hoewel de openingswedstrijd tegen Athletic Bilbao met 1-0 werd verloren, is Vigo strijdbaar.

“We spelen tegen het beste team ter wereld, denk ik”, stelt de coach in zijn vooruitblik. “Maar het moet van wezenlijk belang zijn voor ons en we hebben jongens, die dromen van een wedstrijd in Camp Nou. Die zijn ervan overtuigd dat als we de zaken op orde hebben, we het Barcelona moeilijk kunnen maken”, aldus Vigo in Marca. “We zullen er alles aan doen om hun doel te bereiken, want als we falen winnen we niet.”

“We zullen ook verdedigen wanneer dat nodig is, maar we vallen aan met alles wat we hebben. Anders winnen we niet, nu niet tegen Barcelona en ook de volgende wedstrijden niet. Op dit moment hebben we al 0-0 in handen, dus moeten we wel voor de zege gaan.” Van de twee Nederlanders lijkt in ieder geval Velthuizen de confrontatie te moeten missen. “Ik heb door de dagen met het Nederlands elftal nog nauwelijks met de groep getraind”, zei de reservekeeper van Oranje daar al eerder over.

Bezig met laden …