Hércules verliest Velthuizen met blessure en wordt uitgeschakeld

Bart Kruyt11 nov 2010, 22:58
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2010, 22:58

Royston Drenthe en Piet Velthuizen moeten de Copa del Rey uit het hoofd zetten. Hércules leek ten koste van Málaga de volgende ronde te gaan bereiken, maar kreeg in blessuretijd nog een tegentreffer te verwerken en ging met 3-2 onderuit. Velthuizen zat toen al langs de kant: hij was wel begonnen, maar viel geblesseerd uit. Drenthe kwam een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen. Hedwiges Maduro kan de beker nog wel winnen: Valencia maakte geen fout tegen UD Logrones.

/

Málaga – Hércules 3-2
Na de 0-0 remise in eigen huis probeerde Hércules al vroeg te scoren tegen Málaga, maar de thuisploeg toonde zich een stugge tegenstander en nam voor rust een 2-0 voorsprong. Eerst was het Eliseu die Velthuizen wist te passeren en vervolgens volgde Edinho het voorbeeld van zijn ploeggenoot. Niet lang hierna viel de Nederlander geblesseerd uit: Velthuizen greep naar zijn dijbeen en liet zich vervangen door eerste keus Juan Calatayud.

Met deze keeper onder de lat vocht Hércules zich terug. Javier Portillo verzorgde de aansluitingstreffer en Abil Aguillar maakte even later de gelijkmaker, waardoor Hércules dus op basis van uitgescoorde doelpunten verder zou gaan. Aguillar pakte echter kort na zijn doelpunt een tweede gele kaart, waarna Hércules nog meer onder druk werd gezet. De ploeg leek stand te houden, maar ging in extremis alsnog ten onder. Sebastien Fernandez maakte het winnende doelpunt., waardoor Málaga doorbekerde.

Valencia – UD Logrones 4-1
Na de 0-3 overwinning in de uitwedstrijd leek de return slechts een formaliteit te zijn voor Valencia, maar Logrones probeerde het toch nog spannend te maken. In het Mestalla namen de gasten na twee minuten spelen brutaal de voorsprong via Juan Osada, maar een stunt van Lorgones zat er toch echt niet in. Isco maakte nog voor rust twee treffers, terwijl ook Vicente trefzeker was. Het slotakkoord namens Valencia, waar Maduro negentig minuten in de basis stond, kwam op naam van Sofiane Feghouli.

Sporting Gijón – Real Mallorca 2-2
Real Mallorca won twee weken geleden thuis van Sporting Gijón (3-1) en had daardoor aan een gelijkspel in de uitwedstrijd genoeg om door te bekeren. Emilio Nsue Lopez was de grote man bij de bezoekers: hij scoorde voor rust tweemaal en verzekerde Mallorca daarmee van een ticket voor de volgende ronde. Via Mate Bilic en Juan Muniz kwam Gijón nog wel langszij, maar dit was enkel van statistische waarde.

Getafe – Club Portugalete 0-0
Getafe heeft in ieder geval niets teveel gedaan om de volgende ronde van de Copa del Rey te bereiken. De ploeg speelde uit met 1-1 gelijk en wist donderdagavond voor de eigen supporters niet te scoren. Omdat de tegenstander daar echter ook niet in slaagde, mag Getafe blijven hopen op de Spaanse beker.