Hércules wint dankzij Trezeguet, Drenthe krijgt daverend applaus

Daniel Cabot Kerkdijk26 sep 2010, 20:50
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2010, 20:50

Hércules heeft zondagavond goede zaken gedaan. De ploeg van Piet Velthuizen en Royston Drenthe was in het eigen Rico Pérez te sterk voor Sevilla en daarmee pakte de promovendus de eerste punten van het seizoen in eigen huis. De club uit Alicante stijgt naar een achtste stek. Het Real Mallorca van Jonathan de Guzman won ook. Voor eigen publiek werd Real Sociedad aan de kant gezet.

/

Hércules - Sevilla 2-0
De promovendus besliste de wedstrijd reeds in de eerste helft en toonde daarmee aan zeer efficiënt te kunnen spelen. Na twintig minuten spelen was het raak. Na een duidelijke charge in het strafschopgebied van Didier Zokora op Tiago Gomes schoot Trezeguet vanaf elf meter de 1-0 achter Andrés Palop. Vijf minuten voor rust viel de 2-0. Na een goede individuele actie van Drenthe controleerde Kiko de bal met zijn borst en ging zijn inzet via de knie van Trezeguet in het doel.

Na rust liet Juan Calatayud wederom zien dat Velthuizen een zware dobber zal krijgen om speeltijd af te dwingen. Door enkele goede reddingen hield de doelman voor de derde keer in vijf wedstrijden de nul. Wel had hij geluk toen Ndri Romaric op de paal schoot. Drenthe, die een daverend applaus kreeg toen hij een kwartier voor tijd werd gewisseld, en Trezeguet waren daarna nog dicht bij een derde doelpunt, maar Álvaro Negredo had de spanning ook nog terug kunnen brengen. Het bleef echter 2-0.

/

Real Mallorca - Real Sociedad 2-0
Ook onder leiding van Michael Laudrup lijken de eilandbewoners een sterke thuisreeks te zullen gaan neerzetten. Real Sociedad bood met name in de eerste helft weinig tegenstand en na vijf minuten spelen opende Fernando Cavenaghi de score. Mallorca had uitzicht op meer doelpunten voor rust, maar faalde in de afwerking. Na ruim een uur spelen vond Cavenaghi na een verlengde corner opnieuw het doel. De Guzman speelde negentig minuten als controlerende middenvelder voor de nieuwe nummer elf van de ranglijst. Bij de Basken zat Jeffrey Sarpong niet bij de selectie, zijn debuut laat op zich wachten.