voetbalzone

‘Here we go’: Tijjani Reijnders heeft gewenste toptransfer te pakken

Noel Korteweg15 jul 2023, 13:44
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2023, 13:44
Advertentie

AZ en AC Milan hebben een akkoord bereikt over de transfer van Tijjani Reijnders, zo meldt Fabrizio Romano zaterdagmiddag. De 24-jarige middenvelder wordt begin volgende week medisch gekeurd in Italië waarna hij een vijfjarig contract gaat tekenen. Milan betaalt een vast bedrag van twintig miljoen euro voor de rechtspoot. Die transfersom kan met een onbekend bedrag aan bonussen nog verder oplopen.

De droomtransfer van Reijnders hing al lange tijd in de lucht. De spelmaker had zijn zinnen daarom gezet op een vertrek naar Milaan, al gingen de onderhandelingen tussen beide clubs er stevig aan toe. AZ veegde meerdere aanbiedingen resoluut van tafel omdat het van Reijnders hoe dan ook de duurste uitgaande transfer uit de clubhistorie wilde maken. Dat lijkt zo goed als zeker gelukt. Het record stond op naam van Vincent Janssen, die in 2016 voor 22 miljoen euro vertrok naar Tottenham Hotspur.

AZ zette naar verluidt in op een bedrag van 25 miljoen euro voor Reijnders, waardoor het aannemelijk is dat de transfersom dankzij de onbekende bonussen richting dat bedrag gaat. De spelmaker van de Alkmaarders wilde alleen naar Milan, meldt Romano. Reijnders gaat voor vijf seizoenen tekenen en op jaarbasis naar verluidt 1,7 miljoen euro netto verdienen bij i Rossoneri.

De Alkmaarders doen fantastische zaken met Reijnders, die in 2017 transfervrij werd weggekaapt bij PEC Zwolle. Reijnders ontwikkelde zich gestaag tot een onmisbare schakel in het elftal van Pascal Jansen. Hij staat op 128 officiële duels voor AZ en leverde daarin 13 goals en 15 assists. Hij lag nog tot medio 2027 vast in het AFAS Stadion, waardoor de Alkmaarders hoog in de boom konden gaan zetten wat betreft de transfersom.

Bezig met laden …