voetbalzone

Hernández: ‘Aguirre zei ons op dezelfde manier te blijven spelen’

Erik van Dam18 jun 2010, 08:00
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2010, 08:00
Advertentie

Javier Hernández beleefde donderdag waarschijnlijk het hoogtepunt in zijn nog prille loopbaan. De 22-jarige aanvaller, die na de zomer te bewonderen is in het shirt van Manchester United, diende Frankrijk gisteren de eerste klap uit in het tweede groepsduel. Zijn 1-0 zette Mexico op een voorsprong en was de basis van de uiteindelijke zege.

/

El Chicharito voelde na afloop vooral blijdschap. “Los van de zege weten we nu dat we de kwaliteiten hebben om grote ploegen te verslaan”, sprak de spits na de wedstrijd tegen Record. “De bondcoach zei ons op dezelfde manier te blijven spelen, om niet in te houden. We speelden immers goed. We weten hoe de bal kan rollen”, aldus Hernández.

De aanvaller wilde niet de eer naar zich toetrekken; zonder zijn teamgenoten was er, zo meende Hernández, niets mogelijk geweest. “Ik had het geluk om aan de afronding te staan, maar wel dankzij de hulp van anderen. Bij ons scoort niet een individu, maar het hele elftal scoort.” Mexico heeft nu nog één duel te gaan, tegen Uruguay. Een salonremise lijkt in de maak; bij een gelijkspel zijn beide landen door naar de achtste finales.

Bezig met laden …