Hernández flikt het opnieuw en helpt Mexico naar halve finale

Bart Kruyt19 jun 2011, 06:00
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2011, 06:00

Mexico blijft hopen op het prolongeren van de Gold Cup. De titelhouder kwam tegen Guatemala voor het eerst in dit toernooi op achterstand, maar raakte niet in paniek en plaatste zich dankzij een 2-1 overwinning voor de halve finales. Javier Hernández was weer eens belangrijk voor de Mexicanen: de aanvaller van Manchester United maakte het winnende doelpunt.

/

Voor de spits betekende het al zijn zesde doelpunt van het toernooi en zonder meer zijn belangrijkste. Mexico was na vijf minuten nog op achterstand gekomen na een grote fout van AZ-verdediger Héctor Moreno, die een lange bal van achteruit verkeerd inschatte. Carlos Ruiz had dat op tijd in de gaten en profiteerde optimaal van het slippertje, door de openingstreffer te verzorgen.

Mexico moest voor het eerst dit toernooi in de achtervolging en kwam kort na rust langszij. Invaller Aldo De Nigris (die voor de tweede helft in de ploeg werd gebracht) had niet lang de tijd nodig om zich te bewijzen als een gouden wissel, voordat Hernández op aangeven van Pablo Barrera de 2-1 binnenwerkte. In de halve finale treft Mexico Honduras, dat Costa Rica uitschakelde.