voetbalzone

Hernández is niet onder de indruk van dopingverhalen en opnieuw scherp

Bart Kruyt10 jun 2011, 07:30
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2011, 07:30
Advertentie

Het eerste seizoen bij Manchester United was slopend, maar Javier Hernández heeft er geen enkele moeite mee om zijn goede vorm ook te etaleren in het shirt van de Mexicaanse ploeg. De aanvaller maakte in de eerste groepswedstrijd van de Gold Cup al drie doelpunten tegen El Salvador (5-0) en was vannacht weer tweemaal trefzeker tegen Cuba. Ook dit groepsduel werd door Mexico met 0-5 gewonnen.

Naast Hernández maakte ook Giovani Dos Santos twee doelpunten, terwijl Aldo De Negris de teller op vijf bracht. Mexico is door de overwinning al zo goed als zeker van een plaats in de volgende ronde en toonde zich dus niet erg onder de indruk van het nieuws dat vijf spelers uit de selectie werden gezet na een positieve dopingtest.

PSV-verdediger Francisco ‘Maza’ Rodriguez en Antonio Naelson, Edgar Dueñas, Christian Bermúdez en Guillermo Ochoa, die alle vier in de Mexicaanse competitie spelen, kregen donderdag een schorsing opgelegd omdat zij het verboden middel Clenbuterol gebruikt zouden hebben. Volgens de Mexicaanse bond is de kans groot dat zij dit naar binnen hebben gekregen door het eten van besmet vlees; nader onderzoek volgt nog.

Bezig met laden …