voetbalzone

Hernández looft United-icoon: ‘Hij is nog heel belangrijk in mijn leven’

Daniel Cabot Kerkdijk04 mrt 2016, 19:08
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2016, 19:08
Advertentie

Sir Alex Ferguson was in 2010 verantwoordelijk voor de komst van Javier Hernández naar Manchester United. Het klikte meteen tussen de aanvaller en de manager, ook al schommelde de Mexicaan op Old Trafford tussen bank en basis. Met zijn doelpunten had Hernández echter een belangrijk aandeel in de laatste twee landstitels van Manchester United.

/

Louis van Gaal achtte de aanwezigheid van Hernández echter niet noodzakelijk en gaf afgelopen zomer groen licht voor het vertrek van de aanvaller naar Bayer Leverkusen. “Voor mij is Ferguson de beste”, zo verzekert Chicharito. “Hij heeft mij de kans gegeven om mijn droom waar te maken. Spelen in Europa en bovendien voor een van de beste clubs in de voetbalgeschiedenis. Ik kan alleen maar positief over hem zijn.”

“En dat zeg ik altijd tegen hem en over hem, of er nou een camera bij is of niet”, zo stelt Hernández, die in Duitsland liefst 23 doelpunten in 30 officiële duels maakte. “Ferguson is nog steeds heel erg belangrijk in mijn leven. We houden nog steeds contact. In aanloop naar het Champions League-duel met Atlético Madrid hebben we elkaar berichten verzonden. Toen ik op huurbasis naar Real Madrid ging, heb ik persoonlijk met hem gesproken. Ik ging naar zijn huis en daar hebben we een goed gesprek gevoerd. We houden zo goed mogelijk contact. Maar hij doet heel veel dingen met zijn familie, dat is waarom hij gestopt is.”

Bezig met laden …