voetbalzone

Hernández ook in Carling Cup goudhaantje Manchester United

Bart Kruyt26 okt 2010, 23:00
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2010, 23:00
Advertentie

Het is een mooie week voor Javier Hernández. De Mexicaanse aanvaller van Manchester United maakte afgelopen weekend al twee doelpunten tegen Stoke City (1-2) en was dinsdagavond in de Carling Cup opnieuw het goudhaantje. Hernández maakte in de slotfase van het bekerduel met Wolverhampton Wanderers het vijfde en winnende doelpunt: 3-2. Wigan Athletic won het ‘Nederlandse’ onderonsje van Swansea City.

/

Manchester United – Wolves 3-2
Manchester United en Wolverhampton Wanderers maakten na een saaie eerste helft vijf treffers in het tweede bedrijf, waarbij de thuisploeg als winnaar uit de strijd kwam. Bebé opende met zijn eerste treffer in het eerste elftal van United de score: de Portugees passeerde George Elokobi en wipte de bal over Wayne Hennessey, waarna zijn inzet nog van de lijn gehaald leek te worden. De grensrechter dacht echter een doelpunt te hebben gezien, waardoor United op voorsprong kwam. Uit een hoekschop bracht Elokobi de gasten echter weer langszij.

De kansen vlogen over en weer en United was uiteindelijk de gelukkige ploeg die opnieuw tot scoren kwam. Ji-Sung Park probeerde Federico Macheda aan te spelen maar kreeg de bal terug in zijn voeten, waarna hij beheerst afrondde. Ook deze voorsprong wist United echter niet te behouden (Kevin Foley passeerde Ben Amos opnieuw), waardoor Hernández in de slotfase weer moest opstaan als redder van United. De Mexicaan werd de diepte ingestuurd door Michael Carrick en liet Hennessey kansloos met een bekeken schuiver.

Wigan Athletic – Swansea City 2-0
Swansea City trad zonder Dorus de Vries en Ferrie Bodde aan bij Wigan Athletic, maar met Marvin Emnes, Cedric van der Gun en Kemy Agustien had de ploeg uit Wales nog voldoende Nederlanders over. Bij Wigan stond Ronnie Stam in de basis, zat Daniel de Ridder op de bank en maakten Mauro Boselli (beheerst schot) en Ben Watson (benutte strafschop) de doelpunten. Wigan bekerde zodoende verder; Swansea is klaar.

Overige uitslagen:

Leicester City – West Bromwich Albion 1-4
Ipswich Town – Northampton Town

Bezig met laden …