voetbalzone

Hernanes schiet Brazilië naar zege

07 aug 2008, 12:57
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2008, 12:57
Advertentie
Echt overtuigend was het allerminst, maar Brazilië is de Olympische Spelen in Peking op goede voet begonnen. De jonge ploeg van bondscoach Dunga zette dankzij een late treffer van Hernanes België met minimaal verschil aan de kant: 1-0. De ploeg van François de Sart kwam in de slotfase met negen man te staan.



Na een gelijkopgaande eerste helft kropen de Brazilianen uit hun schulp. Vooral Alexandre Pato liet na om de tweestrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen. Aan de andere kant van het speelveld ging een schot van Kevin Mirallas voorlangs.

Twaalf minuten voor tijd rondde Hernanes een individuele actie af met een mooi schot in de bovenhoek. De Belgen stonden op dat moment al met tien man op het veld. Vicent Kompany zag even daarvoor zijn tweede gele kaart. In de slotfase kreeg ook Marouane Fellaini zijn tweede gele kaart van de wedstrijd voorgeschoteld.

Veel gevolgen heeft de uitsluiting niet voor Fellaini, omdat hij na één wedstrijd toch al zou terugkeren om met Standard Luik de voorronde van de Champions League te spelen. Kompany moet het tweede groepsduel tegen China aan zich voorbij laten gaan.
Bezig met laden …