voetbalzone

Hernieuwde overname Portsmouth afgerond

06 okt 2009, 08:06
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2009, 08:06
Advertentie
De supporters van Portsmouth hebben na wekenlang wachten eindelijk duidelijkheid over de toekomst van hun club. De hekkensluiter van de Premier League laat op de officiële website weten dat negentig procent van de aandelen in handen is gekomen van Ali Al-Faraj. Hij nam Pompey over van Sulaiman Al-Fahim, die nog maar net aan het roer stond bij de kwakkelende club.



Afgelopen week kwam aan het licht dat de spelers langer op hun salaris moesten wachten. Al-Fahim had de financiën van de noodlijdende club nog niet helemaal op orde. Omdat de bank beslag had gelegd op het geld dat de club de afgelopen maanden heeft verdiend aan televisie-inkomsten en transfers, was Portsmouth afgelopen week niet in staat om de riante miljoenensalarissen van de spelers op tijd te betalen.

Volgens diverse Britse media was Al-Faraj verantwoordelijk voor een financiële injectie van 6,5 miljoen euro om de salarissen te kunnen uitbetalen. Daarna bleek dat de rijke vastgoedinvesteerder het aandelenpakket van Al-Fahim zou willen overnemen. Omdat laatstgenoemde zich toch wat verkeken had op de klus, ging hij daar mee akkoord. Al-Fahim behoudt slechts tien procent van de aandelen.

Wat de nieuwe overname betekent voor Portsmouth is nog niet helemaal duidelijk. “Of wij het nieuwe Manchester City worden kan ik nog niet zeggen”, zei algemeen directeur Peter Storrie. “In eerste instantie willen we de club in ieder geval weer in rustig vaarwater brengen. Het waren hectische tijden, die zeker invloed hebben gehad op de sportieve resultaten. We hopen met Ali aan het roer uit te kunnen kijken naar betere tijden.”
Bezig met laden …