voetbalzone

Herstelde Marcellis vertrekt uit Alkmaar: 'Maar je weet nooit wat er gebeurt'

Matthijs van Laar27 aug 2013, 14:55
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2013, 14:55
Advertentie

Dirk Marcellis maakt zich op voor zijn laatste tien maanden in het shirt van AZ. De rechtsback is weer volledig hersteld van een knieblessure, die hem vrijwel de gehele voorbereiding op het nieuwe seizoen kostte. Maandagavond deed hij één helft mee met Jong AZ, waarna hij in gesprek met het Noordhollands Dagblad een blik wierp op zijn toekomst.

/

De drievoudig Oranje-international beschikt namelijk over een aflopend contract en dat maakt de vooruitzichten er niet veel gunstiger op. Vervanger Mattias Johansson maakt een uitstekende indruk en clubs zijn er in de regel niet meer zo happig op om spelers met aflopende contracten veel te laten spelen. AZ bood de 25-jarige Marcellis wel een nieuw contract aan, maar daar ging de speler niet op in.

“Zoals het er nu voorstaat, verleng ik mijn contract niet en vertrek ik na dit seizoen. Maar goed, je weet nooit wat er nog gebeurt”, zegt hij. De ex-speler van PSV staat sinds de zomer van 2010 op de loonlijst in Alkmaar en speelde in totaal 124 wedstrijden voor de club. Daarin scoorde hij één keer, ontving hij één rode kaart en zeventien gele prenten.

Bezig met laden …