voetbalzone

Hertha bestraft relschoppers met stadionverbod van drie jaar

Erik van Dam20 mrt 2010, 12:25
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2010, 12:25
Advertentie

Hertha BSC heeft geen halve maatregelen genomen tegen het deel van de fans dat vorig weekend woedend het veld bestormde na de 1-2 nederlaag in de slotminuut. De hekkensluiter uit de Bundesliga heeft in totaal 23 supporters een landelijk stadionverbod opgelegd van drie jaar. Tot juli 2013 komen de relschoppers geen enkel stadion in het land meer binnen.

Vorige week maakte Angelos Charisteas namens 1.FC Nürnberg in de slotminuut de winnende treffer tegen Hertha, dat een waardeloos seizoen doormaakt. Dat viel helemaal verkeerd bij het thuispubliek; zo’n honderd supporters daalden af van de tribunes en betraden het veld. Daarbij werden de spelers en de technische staf bedreigd met ijzeren voorwerpen.

Uiteindelijk moest de politie er aan te pas komen om het rumoer te doen verstommen. Op dat moment waren echter al diverse beschadigingen aangebracht in het stadion van de club. De Duitse voetbalbond (DFB) onderzoekt de zaak ook nog steeds. Hertha heeft inmiddels 23 fans geïdentificeerd en hen een lang stadionverbod opgelegd. Zij kunnen ook nog proces-verbaal van de politie afwachten. Eén aanhanger wordt aangeklaagd voor vernieling.

Bezig met laden …