voetbalzone

Hertha BSC begint cruciale slotfase zonder Voronin

15 apr 2009, 13:55
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2009, 13:55
Advertentie
Andrey Voronin kan Hertha BSC niet van dienst zijn in de eerste drie duels richting het einde van de competitie. De Oekraïense spits is door de Duitse bond (DFB) voor drie duels geschorst en kan bovendien een boete van tienduizend euro tegemoet zien voor zijn bizarre tackle op Leon Andreasen.



Zaterdag liet Voronin zich in de voorlaatste minuut van het treffen met Hannover 96 volledig gaan. De 29-jarige aanvaller, dit seizoen al goed voor elf treffers in het shirt van Die Alte Dame, haalde uit naar Andreasen en mocht met een directe rode kaart inrukken. De aanklager betaald voetbal in de Bundesliga eiste vervolgens vier duels schorsing.

Nu is besloten dat Voronin drie duels aan de kant staat. Voor de huurling van Liverpool betekent dat dat hij tegen Werder Bremen, TSG Hoffenheim en Hamburger SV niet van de partij kan zijn. Voor Hertha wordt het meestrijden om de landstitel daarmee nog eens extra bemoeilijkt; met name Hoffenheim en HSV zijn directe concurrenten in de strijd om een ticket voor Champions League-voetbal.

De klad kwam er de laatste wedstrijden sowieso al in voor de huidige nummer vier van de ranglijst. De laatste drie duels tegen Hannover 96, Borussia Dortmund en VfB Stuttgart gingen allen verloren, waarmee de titelkansen ernstig zijn geslonken.
Bezig met laden …