voetbalzone

Hertha BSC kent 'Blitz-Comeback' en keert terug naar Bundesliga

Bart Kruyt25 apr 2011, 22:35
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2011, 22:35
Advertentie

Hertha BSC keert terug in de 1. Bundesliga. Die Alte Dame was maandagavond met Nederlander Maikel Aerts in het doel met 0-1 te sterk bij MSV Duisburg en kan met nog drie wedstrijden te gaan promotie niet meer mislopen. Vorig seizoen degradeerden de Berlijners nog verrassend, nadat het in dit seizoen nog Europees voetbal had gespeeld.

De ploeg van Markus Babbel heeft tot dusver 68 punten vergaard, zeven meer dan runner-up FC Augsburg, dat in theorie dus nog wel kampioen kan worden. Augsburg, gecoacht door de Nederlander Jos Luhukay, kan promotie ook al bijna niet meer ontgaan. De nummer drie, momenteel VfL Bochum, moet aan het einde van de rit met de nummer zestien van de Bundesliga gaan uitmaken wie er komend seizoen op het hoogste podium actief is.

Een doelpunt van clubtopscorer Adrián Ramos volstond maandagavond in de Schauinsland-Reisen-Arena voor Hertha. De 34-jarige Aerts kwam dit seizoen tot dusver 22 keer in actie voor de gevallen grootmacht uit de Duitse hoofdstad: de keeper kwam in de zomer transfervrij over van Willem II en speelt volgend seizoen dus in de Bundesliga.

Bezig met laden …