voetbalzone

Hertha BSC overweegt nieuw onderkomen

29 sep 2008, 12:39
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2008, 12:39
Advertentie
Hertha BSC voetbalt in de toekomst mogelijk in een nieuw te bouwen stadion. De Berlijnse club werkt al jarenlang zijn wedstrijden af in het roemruchte Olympisch Stadion, maar die thuishaven is dermate groot dat de club wellicht een kleiner thuis zal oprichten.

Het stadion van Die Alte Dame is er één met een geschiedenis. De thuishaven werd gebouwd voor de Olympische Spelen in 1936 en kent een capaciteit van 76.000 plaatsen, een ruimte die vaak slechts half wordt opgevuld. Bovendien is de afstand tussen het publiek en het veld te groot, menen bestuurders binnen de club.

In de aanloop naar het WK 2006 in Duitsland onderging het Olympisch Stadion nog een grote renovatie, hetgeen 282 miljoen euro kostte. Toch hoopt de club, waar huidig PSV-trainer Huub Stevens twee seizoenen de scepter zwaaide als coach, dat het elders in Berlijn een nieuw onderkomen kan realiseren.

Keeper Jaroslav Drobny stipt een reden aan voor een eventuele verhuizing. “Het Olympisch Stadion heeft vanzelfsprekend een lange historie, maar de tijden zijn veranderd. Toen Hertha onlangs in de UEFA Cup tegen St Patrick speelde, was het stadion zo goed als leeg. We konden de fans wel horen, maar niet zien. De club verdient het om te spelen in een stadion dat honderd procent aan voetbal is gewijd.”

Erhart Koerting, minister van Sport bij onze oosterburen, lijkt er echter niet aan te willen. Voor de grote verbouwing richting het WK, twee jaar geleden, kreeg het Olympisch Stadion een ovaalvorming dak toegevoegd. Alleen al daarom zou de club moeilijk op financiële steun vanuit de publieke sector kunnen rekenen.
Bezig met laden …