Hertha BSC pas in verlenging langs laagvlieger

01 aug 2009, 22:18
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2009, 22:18
Hertha BSC lijkt nog niet helemaal warm te zijn. De ploeg uit de Duitse hoofdstad hoopte zaterdagavond aan het zelfvertrouwen te kunnen werken in de bekerwedstrijd tegen Preußen Münster, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Pas in de verlenging wist Hertha de ploeg uit de Duitse vierde divisie van zich af te schudden: 1-3. Schalke 04 had het een stuk gemakkelijker met Germania Windeck en scoorde vier keer.

Preußen Münster – Hertha BSC 1-3
Lucien Favre moet hebben opgemerkt dat zijn Hertha nog niet helemaal klaar is voor het nieuwe seizoen. De equipe uit Berlijn maakte een matige indruk tegen Preußen Münster, dat in de eerste helft helemaal niet veel minder was dan de torenhoge favoriet. Door een blunder van Münster-doelman David Buchholz kwam Hertha echter wel op voorsprong. Een schot vanuit de tweede lijn van Raffael werd verkeerd verwerkt door Buchholz, die de bal in zijn doel zal belanden.

Münster had echter gezien dat het qua spel niet veel onderdeed voor Hertha en de bescheiden laagvlieger ging dan ook vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel vlak na rust, uit een directe vrije trap van Marc Lorenz. Hertha kreeg het in het restant niet voor elkaar om opnieuw op voorsprong te komen, waardoor er een verlenging aan het duel geplakt werd. Pas twee minuten voor het einde van deze extra speeltijd schoot Valeri Domovchiyski zijn ploeg naar de volgende bekerronde. Rafael deed er een minuut later nog een schepje bovenop door met zijn tweede treffer voor het slotakkoord te zorgen.

Germania Windeck – Schalke 04 0-4
Schalke 04 deed wél gewoon wat er van haar verwacht werd: de ploeg van Felix Magath boekte een duidelijke zege op Germania Windeck. Schalke koos continu voor de aanval tegen haar verdedigend ingestelde tegenstander en werd op weg geholpen door een vroeg openingsdoelpunt van Carlos Zambrano. De verdediger reageerde het meest alert bij een afgeslagen bal en zette Schalke op de voorsprong die het voetballen een stuk makkelijker maakte.

Germania moest immers al vroeg in het duel meer van haar eigen speelhelft komen om nog een positief resultaat te kunnen boeken, maar de ploeg had simpelweg te weinig kwaliteit in huis om het Schalke lastig te maken. Vlak voor rust maakte Kevin Kuranyi er nog 0-2 van, waarna de marge na de thee verdubbeld werd. Uitblinker Levan Kenia en Benedikt Höwedes tilden de score op naar vier treffers.