Hertha BSC schiet weinig op met remise en ziet degradatie naderen

Bart Kruyt18 apr 2010, 19:26
Laatst bijgewerkt: 18 apr 2010, 19:26

Voor Hertha BSC zal het met nog drie speelronden te gaan erg lastig worden om degradatie uit de Bundesliga te ontlopen. De ploeg uit Berlijn, eerder dit seizoen nog uitkomend in de Europa League, staat al wekenlang onderaan en wist zondag niet te winnen bij Eintracht Frankfurt. Met de 2-2 remise schoot Hertha niet veel op, maar de hekkensluiter kon niet mopperen aangezien Frankfurt nog een penalty miste.

/

De thuisploeg mocht vijf minuten voor rust aanleggen, na een duidelijke overtreding van Fabian Lustenberger op Caio. Pirmin Schwegler ging vol vertrouwen achter de bal staan, maar nam teveel risico en knalde de bal over het doel van Jaroslav Drobny. In de tegenaanval die volgde schoot Gustavo Ramos tegen Oka Nikolov op, die de bal in de voeten van Raffael schoof. Die maakte de 1-2, nadat Gojko Kacar (Hertha) en Umit Korkmaz (Frankfurt) al gescoord hadden.

In de tweede helft ging Frankfurt vol goede moed op jacht naar de gelijkmaker, maar veel kansen bleven uit. Een kwartier na de verplichte onderbreking was het alsnog raak, toen Benjamin Köhler Marco Russ vond uit een vrije trap en deze de bal over Drobny kopte. In het restant volgde er nog één kans, voor Hertha, maar omdat Ramos geen manier vond om Nikolov te passeren werden de punten in de Commerzbank-Arena verdeeld. Voor Hertha is degradatie weer een stuk dichterbij.