voetbalzone

Hertha BSC vindt ex-Groningen doelwit wel goed genoeg

28 aug 2009, 08:13
Laatst bijgewerkt: 28 aug 2009, 08:13
Advertentie
Waar Adrián Ramos op het laatste moment werd afgetest door FC Groningen, vindt Hertha BSC de Colombiaanse spits wel goed genoeg. De Berlijnse topclub heeft volgens diverse Duitse media met América de Cali uit Colombia een akkoord over een transfersom van 1,4 miljoen euro en legt Ramos vast voor drie seizoenen.

FC Groningen was eerder ook rond met América de Cali, maar de directeuren Hans Nijland en Henk Veldmate besloten alsnog van de transfer af te zien, omdat Ramos een tegenvallende wedstrijd speelde. "Hij was passief en toonde weinig initiatief. We hebben altijd tegen elkaar gezegd dat we pas een spits aantrekken als we volledig overtuigd zouden zijn", aldus het oordeel van technisch directeur Henk Veldmate.

Ramos (23) scoorde 43 keer in 104 duels voor América. Hij speelde ook korte tijd voor Santa Fé. De spits kwam inmiddels vijf keer uit voor de Colombiaanse nationale ploeg. In de zoektocht van FC Groningen viel ook de naam van Rafael Coelho Luiz als mogelijke opvolger van Marcus Berg, maar de 21-jarige aanvaller van Figueirense werd niet geschikt bevonden om de aanval van de Groningers te versterken.

In mei vorig jaar was Coelho in beeld bij FC Utrecht. Maar de proefperiode mondde niet uit in een contract vanwege de onduidelijkheid over de transferrechten. Hans Nijland, algemeen directeur in de Euroborg, benadrukte dat er beter geen spits kan komen, dan één die niet voldoet. "We kunnen het geld maar één keer uitgeven. Een eventuele spits moet ons direct verder helpen, anders voegt het niets toe."
Bezig met laden …