Hertha BSC wint ruim van FC Köln en gelooft nog in lijfsbehoud

Daniel Cabot Kerkdijk03 apr 2010, 20:22
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2010, 20:22

Hertha BSC staat al ruim een half jaar op de laatste plaats in de Bundesliga, maar geeft de strijd tegen degradatie allerminst op. De ploeg van Friedhelm Funkel won zaterdag van eveneens laagvlieger 1. FC Köln en hoopt in de komende weken afstand te nemen van de laatste plaats: 0-3. Hannover 96 heeft één punt meer, maar wel een duel minder gespeeld. SC Freiburg verzamelde drie punten meer.

/

Na een aftastend begin van beide kanten opende Raffael na 25 minuten spelen de score. Een schot van Adrian Ramos werd geblokt en de bal kwam voor de voeten van de Braziliaan. De aanvaller bleef overeind tegen Geromel en Youssef Mohamad en schoot binnen: 0-1. Op slag van rust was Raffael weer trefzeker. Na een goede aanval van de Berlijners werkte hij de bal in een leeg doel: 0-2.

FC Köln stelde ook na rust teleur en moest de laatste twintig minuten met tien man verder. Mohamad bracht de doorgebroken Ramos ten val en mocht de kleedkamers opzoeken. Uit de toegekende vrije trap schoot Cicinho de 0-3 op het scorebord. In de slotfase moest ook Zoran Tosic het veld eerder verlaten. De huurling van Manchester United kreeg twee gele kaarten in één minuut, de laatste vanwege een fopduik.