voetbalzone

Hertha haalt na Gekas nu Kobiashvili naar Berlijn

Bart Kruyt20 dec 2009, 11:57
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2009, 11:57
Advertentie

Hertha BSC is druk bezig om de selectie voor de tweede seizoenshelft op oorlogssterkte te maken. De hekkensluiter van de Bundesliga verzekerde zich eerder van de diensten van Theofanis Gekas en heeft na de winter ook de beschikking over Leván Kobiashvili. De Georgiër komt over van Schalke 04, waar hij ondanks een doorlopend contract transfervrij mocht vertrekken.

Kobiashvili tekent spoedig een contract die hem tot het einde van het seizoen in Berlijn houdt. Wanneer degradatie wordt ontlopen en de samenwerking beide partijen bevalt, kan de verbintenis met twee jaar verlengd worden, zei Hertha-manager Michael Preetz tegen Kicker. “We zijn zeer blij dat hij ons komt helpen”, zei Preetz. “Met zijn ervaring kan hij dit elftal verder helpen.”

De 32-jarige Kobiashvili stond sinds 2003 op de loonlijst bij Schalke en was in zijn eerste jaren basisspeler. Onder Felix Magath kwam hij dit seizoen echter nauwelijks tot spelen toe. De middenvelder kwam tot vier duels en kreeg te horen dat hij mocht vertrekken. Hertha hapte toe en heeft de tweede versterking voor na de winter binnen.

Bezig met laden …