voetbalzone

'Hertha is al snel klaar met Heitinga en wil Feyenoorder als opvolger'

Bart Kruyt29 dec 2014, 20:18
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2014, 20:18
Advertentie

Het gaat niet goed met John Heitinga bij Hertha BSC. De verdediger had in zijn eerste weken in Duitsland steeds een basisplaats, maar is zijn plek in het elftal inmiddels kwijtgeraakt. Heitinga speelde zijn laatste wedstrijd op 7 november en in Duitsland is het gerucht verschenen dat Jos Luhukay van plan is om de mandekker alweer te vervangen.

voetbalzone

In de zoektocht naar een opvolger voor Heitinga zou Luhukay weer denken aan een landgenoot: Terence Kongolo. De twintigjarige Feyenoorder maakt dit seizoen indruk in het elftal van Fred Rutten en Luhukay hoopt dat hij naar Berlijn wil komen. De kans dat dit gaat lukken lijkt niet al te groot: Feyenoord wil Kongolo niet middenin het seizoen laten gaan en de verdediger is ook al in verband gebracht met grotere clubs dan Hertha.

Luhukay heeft de hele maand januari de tijd om zijn selectie op peil te brengen voor de tweede seizoenshelft, want Hertha speelt zijn eerste competitiewedstrijd van 2015 pas op 1 februari, uit tegen Werder Bremen. De vraag is of de 31-jarige Heitinga er dan nog bij is: de verdediger tekende in de zomer een tweejarig contract in Berlijn, maar gaat mogelijk dus al snel weer weg.

Bezig met laden …