voetbalzone

Hertha kan Pantelic niet betalen: 'Zijn financiële eisen worden exorbitant'

Bart Kruyt10 mei 2010, 22:55
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2010, 22:55
Advertentie
/

Hertha BSC kan Marko Pantelic niet meer betalen. De Duitse club zag de aanvaller in de zomer transfervrij vertrekken en probeerde hem in de winter weer terug te halen, maar van een hernieuwde samenwerking kon geen sprake zijn. “Zijn financiële eisen worden exorbitant”, zei directeur Michael Preetz.

Pantelic tekende vorig jaar zomer een eenjarig contract bij Ajax, waar hij vermoedelijk al snel weer zal vertrekken. Een terugkeer naar Hertha zit er niet meer in. “We hebben tijdens de winterstop nog geprobeerd hem terug te halen naar Berlijn, maar zijn financiële eisen worden exorbitant”, noteerde het ANP uit de mond van Preetz. “Daaraan konden en wilden we niet voldoen.''

Hertha eindigde als laatste en degradeerde zodoende naar de 2. Bundesliga, waar het volgend seizoen met een begroting van dertig miljoen euro zal gaan werken. Of trainer Friedhelm Funkel mag aanblijven is nog maar de vraag: dinsdag vergadert het bestuur van Hertha over zijn toekomst. Funkel staat sinds zeven maanden voor de groep in Berlijn.

Bezig met laden …