voetbalzone

Hertha kiest niet voor Jonker maar voor Europees kampioen van 2004

Bart Kruyt18 feb 2012, 14:50
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2012, 14:50
Advertentie

Andries Jonker wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van Hertha BSC. De huidige trainer van de reserves van Bayern München werd genoemd als mogelijke opvolger voor Michael Skibbe, die al na vijf wedstrijden vertrok uit de Duitse hoofdstad, maar Hertha heeft voor Otto Rehhagel gekozen. Manager Michael Preetz bevestigde zaterdagmiddag dat Rehhagel zijn jawoord heeft gegeven.

/

Hertha is om 15.30 uur begonnen aan de wedstrijd tegen Borussia Dortmund, de duizendste competitiewedstrijd van de club uit de hoofdstad in de Bundesliga, en Rehhagel zit op de tribune. Hij zal vermoedelijk na het duel zijn handtekening zetten onder een contract dat hem tot het einde van dit seizoen aan Hertha zal verbinden. In de zomer wordt dan bekeken of beide partijen nog met elkaar verder willen.

De 73-jarige Rehhagel werkte voor het laatst in Duitsland bij 1. FC Kaiserslautern en staat nog in de recordboeken als langstzittende trainer uit de historie van Werder Bremen. Tot juni 2010 was Rehhagel bondscoach van Griekenland, waarmee hij in 2004 kampioen van Europa werd. Hertha verkeert momenteel in degradatienood en hoopt daar snel uit te komen.

Bezig met laden …