Hertha pakt eerste punt onder leiding van Funkel

Daniel Cabot Kerkdijk25 okt 2009, 16:34
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2009, 16:34

Hertha BSC verloor onder leiding van Friedhelm Funkel al haar drie wedstrijden, maar stopte zondagmiddag haar vrije val tegen niemand minder dan regerend landskampioen VfL Wolsfburg. Het treffen in het in het Olympiastadion eindigde in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. De hoofdstedelingen blijven desalniettemin laatste in de Bundesliga, terwijl Wolfsburg nog immer de lijstaanvoerder van de subtop is.

Hertha deed er in de eerste helft van alles aan om de defensie van Wolfsburg te ontregelen, maar het mocht niet baten. Die Wölfe stonden achterin goed, maar kwamen daarentegen in aanvallend opzicht niet uit de verf. Wel kreeg Ashkan Degajah een opgelegde kans na een uitstekende pass van Zvejzdan Misimovic. De middenvelder schoot maar net naast het doel van Hertha-keeper Jaroslav Drobny.

Na de hervatting speelden de bezoekers meer met de punt naar voren. De eerste kans was echter voor Pal Dardai. Hij schoot na een pass van Adrian Ramos over het doel van Diego Benaglio. Daarna was Wolfsburg echter dicht bij een doelpunt. Christian Gentner kopte uit een hoekschop maar net over, terwijl Edin Dzeko een voorzet van Misimovic maar net naast de verkeerde kant van de paal schoot.

In de laatste twintig minuten zakte het niveau in het Olympiastadion. Hertha probeerde op de counter toe te slaan, en slaagde daar bijna in. Een volley van Gojko Kacar was echter een makkelijke prooi voor Benaglio, die bovendien zag hoe Ramos in de slotminuten de bal op de buitenkant van de paal kopte. Desalniettemin zag Funkel hoe zijn ploeg voor de eerste keer onder zijn leiding niet verloor.