voetbalzone

Hertha stelt volgende ronde veilig dankzij minimale zege

Matthijs van Laar16 dec 2009, 19:54
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2009, 19:54
Advertentie

Hertha BSC heeft zich op de laatste speeldag van de groepsfase van de Europa League verzekerd van overwintering in Europa. In een zeer teleurstellend duel hadden de Duitsers meer geluk dan Sporting Portugal, en werd er uiteindelijk met een minimale marge gewonnen. Die ene treffer betekende echter wel dat de zege van Heerenveen op Ventspils er niet meer toe deed.

/

De eerste helft in de Duitse hoofdstad kende een lage amusementswaarde. Het was overduidelijk dat Hertha, dat nog altijd stijf onderaan staat in de Duitse Bundesliga en momenteel andere zaken aan het hoofd heeft, niet over al te veel zelfvertrouwen beschikte. Sporting was de technisch superieure van de twee, al waren de reeds geplaatste Portugezen ook niet in hun beste doen.

De eerste kans was voor de thuisploeg. Een lange bal van Lukasz Piszczek vloog richting spits Artur Wichniarek, die knap voor zijn directe tegenstander kroop en de bal richting het vijandelijke doel kopte. Doelman Rui Patrício stond echter goed opgesteld, en kon het leer zonder al te veel moeite klemmen. Op slag van rust deed Sporting wat terug. Marat Izmailov had vlak voor het doel alle tijd om af te ronden, maar kreeg de voorzet vanaf de zijkant tegen zijn scheenbeen en mikte huizenhoog over.

Ook in het tweede bedrijf waren de hoogtepunten in het Olympiastadion van Berlijn schaars. Pas twintig minuten voor tijd viel er weer serieus iets te beleven, maar daarmee was de klus voor de thuisploeg ook meteen geklaard. Een hoekschop werd nog weggewerkt door de defensie van de Portugezen, maar bij het opnieuw inbrengen wist niemand vat te krijgen op de bal. De bij de tweede paal vrijstaande Gojko Kacar lukte dat wel, en de Serviër frommelde het speeltuig over de doellijn. Het bleek meer dan genoeg voor de thuisploeg, die in de slotfase doelman Jaroslav Droby nog wel de gelijkmaker zag voorkomen.

Bezig met laden …