voetbalzone

Hertha verscheurt contract geflopte Amerikaan Arguez

Bart Kruyt17 dec 2009, 13:51
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2009, 13:51
Advertentie

Het Duitse avontuur van Bryan Arguez is uitgelopen op een teleurstelling. De Amerikaans jeugdinternational tekende in januari 2008 een contract bij Hertha BSC, maar wist nooit door te breken. De hekkensluiter van de Bundesliga heeft het contract van Arguez daarom ontbonden.

In januari 2008 had Hertha nog goede hoop dat de Amerikaan zou kunnen doorbreken in het Europese voetbal. "We zijn heel gelukkig dat we met Bryan Arguez een van de grootste talenten van het Amerikaanse team onder 20 jaar hebben kunnen halen", liet teammanager destijds Dieter Hoeneß weten. ”Hij heeft in de testwedstrijden zijn kwaliteiten en enorme potentieel getoond.”

Arguez wist zijn draai in Duitsland echter nooit te vinden en kwam niet verder dan één competitiewedstrijd voor het vlaggenschip van Hertha. De Duitse laagvlieger heeft daarom besloten om het contract van de middenvelder, die tot 2011 doorliep, per 1 januari te ontbinden. Arguez kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club en keert waarschijnlijk terug naar Amerika.

Bezig met laden …