'Heskey-Cam' ziet uitgelachen spits twee keer scoren in drie minuten

Bart Kruyt27 okt 2012, 07:00
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2012, 07:00

Emile Heskey was in zijn vaderland Engeland vaak het mikpunt van spot en koos er een paar weken geleden voor om zijn loopbaan te vervolgen in de Australische A-League. Heskey tekende een contract bij Newcastle Jets en daar is men dolgelukkig met de robuuste aanvaller, die vrijdag twee keer scoorde tegen Melbourne Victory en na vier wedstrijden op vier doelpunten staat.

/

De 34-jarige Heskey was vrijdagavond opnieuw goud waard voor Newcastle Jets, dat met 2-1 wist te winnen. De aanvaller is hard onderweg om een echte cultheld te worden bij zijn nieuwe club en de shirts met de naam van de voormalig Engels international vliegen als warme broodjes over de toonbank. Vrijdag kwamen 14.000 toeschouwers naar de thuiswedstrijd van Newcastle Jets tegen Melbourne Victory.

Supporters die de wedstrijd thuis volgden, hadden de mogelijkheid om het duel te bekijken via een speciale 'Heskey-Cam'. Deze camera volgde enkel de bewegingen van Heskey en legde vast hoe de aanvaller in de tweede helft twee keer scoorde in drie minuten tijd. "Het gaat geweldig", jubelde Jets-coach Gary van Egmond na afloop. "Vier doelpunten in vier wedstrijden? Daar hadden we alleen maar op kunnen hopen."