voetbalzone

'Het contract bij United lag klaar en moest alleen nog getekend worden'

Bart Kruyt09 aug 2012, 09:30
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2012, 09:30
Advertentie

Paris Saint-Germain legde 65 miljoen euro neer voor Thiago Silva en Zlatan Ibrahimovic en betaalde in totaal ruim veertig miljoen euro voor Ezequiel Lavezzi en Marco Verratti, maar de Franse club vond het nog niet voldoende. Woensdag maakten de Fransen ook nog eens melding van de komst van Lucas Moura, die voor naar verluidt 45 miljoen euro wordt overgenomen van Sao Paulo. Dat terwijl het erop leek dat Manchester United de strijd om de Braziliaan zou winnen.

/

Wagner Ribeiro, zaakwaarnemer van Lucas, claimt dat zijn cliënt eigenlijk naar Engeland zou gaan. "Alles was al geregeld tussen Sao Paulo en Manchester United. Het contract lag klaar en moest alleen nog getekend worden", aldus Ribeiro. "Maar toen belde Leonardo (technisch directeur van Paris Saint-Germain, red.) mij met de vraag of hij Lucas kon spreken. Leonardo is natuurlijk zelf ook een Braziliaan en hij stelde Lucas erg op zijn gemak."

"Leonardo en Lucas hebben een goed gesprek gehad", vervolgde Ribeiro. "De mogelijkheid om in Parijs te gaan wonen, een veel mooiere stad dan Manchester, heeft de beslissing ook wel beïnvloed. Maar het was vooral het project van PSG dat Lucas aansprak. Het waren hectische dagen en ik heb vijf dagen lang nauwelijks geslapen, maar ik ben blij dat de deal is afgerond en Lucas gelukkig is." De negentienjarige Lucas maakt het kalenderjaar nog af bij Sao Paulo en gaat in januari naar Frankrijk.

Bezig met laden …