voetbalzone

'Het duel was al verloren voordat er ook maar een bal was getrapt'

Bart Kruyt14 jun 2010, 07:35
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2010, 07:35
Advertentie

Pim Verbeek ligt na de kansloze nederlaag tegen Duitsland onder vuur in Down Under. De Australische voetbalvolgers zetten hun vraagtekens bij de speelwijze van de Nederlander, die zonder een echte centrumspits aan de wedstrijd begon. “Het duel was al verloren voordat er ook maar een bal was getrapt”, stelde voormalig international Mark Bosnisch.

/

De voormalig doelman begreep maar weinig van Verbeek: “We kunnen hier geen muur omheen bouwen, er moeten vragen gesteld worden. Waarom speelde Richard Garcia in de aanval? Waarom speelden Harry Kewell en Mark Bresciano niet en waarom moest Tim Cahill deze week een persconferentie geven terwijl hij dat duidelijk niet wilde? De fans hebben veel geld betaald om naar Zuid-Afrika te gaan en verdienen een goede wedstrijd tegen Ghana.”

Voormalig aanvaller en Fox-commentator Robbie Slater was al even kritisch op het spel van de nationale ploeg en noemde de prestatie on-Australisch. “We speelden met zes middenvelders en geen enkele aanvaller”, zei Slater. “Hoe moet je dan een wedstrijd winnen? Je mag er toch van uit gaan dat de ploeg in ieder geval probeert om te winnen, maar daar is geen sprake van geweest. Verbeek heeft het uitstekend gedaan door ons hier te brengen, maar deze nederlaag is hem aan te rekenen.”

Bezig met laden …