voetbalzone

‘Het EK ligt meer open dan ooit, Turkije en Kroatië kunnen ver komen’

Robin Bruggeman07 jun 2016, 22:17
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2016, 22:17
Advertentie

Het EK 2016 gaat over drie dagen van start en landen als Duitsland, Spanje en Frankrijk lijken de grootste kanshebbers voor de eindzege. Arsenal-manager Arsène Wenger denkt echter niet dat er één grote favoriet aan te wijzen is, terwijl een aantal landen het volgens de Fransman
in zich hebben om uit te groeien tot de verrassing van het toernooi.

/

“Ik kijk uit naar het EK omdat het in mijn land is en ik voor de eerste keer een groot toernooi kan volgen zonder veel te reizen”, vertelt hij op de website van zijn club. “Het is lastiger om een superfavoriet aan te wijzen. Spanje was eerder altijd de grote favoriet, maar ze speelden niet erg overtuigend op het afgelopen WK, dus lukt het hen weer te presteren op hun oude niveau? Zal Duitsland de leider van de favorieten zijn omdat zij het WK hebben gewonnen? Ze hadden het ook niet altijd even makkelijk in de kwalificatie.”

“Het ligt misschien meer open, en je hebt teams die opkomen met veel jonge talenten, zoals Engeland en Frankrijk”, gaat Wenger verder. “De verrassing kan Turkije zijn, dat er maar net in slaagde zich te kwalificeren, maar uiteindelijk wel wat kan laten zien. Dan zijn er landen als Slowakije en Tsjechië die kunnen verrassen. Maar één team waar niemand het over heeft en de kwaliteit heeft om een favoriet te zijn is Kroatië. Als je kijkt naar spelers als Mateo Kovacic, Ivan Rakitic, Luka Modric, Darijo Srna, en dan vergeet ik er nog een hoop, denk je ‘oh’.”

Bezig met laden …