voetbalzone

‘Het gaat hem niet om het geld, hij wil prijzen winnen in Italië en Europa’

Robin Bruggeman25 jul 2016, 00:00
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2016, 00:00
Advertentie

Het begint er steeds meer op te lijken dat Juventus inderdaad van plan is een dikke negentig miljoen euro uit te tellen voor Gonzalo Higuaín. Die transfer zou de Argentijn meteen verreweg de duurste speler ooit in de Serie A maken, maar Paolo Rossi denkt niet dat dit invloed gaat hebben op de prestaties van Higuaín.

/

“Higuaín is een geweldige speler die kwalitatief gezien een grote stap vooruit is voor Juventus”, vertelde de clubicoon aan La Gazzetta dello Sport. “Nu kunnen ze echt de Champions League gaan winnen. Ik denk niet dat het hem om het geld gaat, hij wil gewoon winnen, zowel in Italië als in Europa. Hij is op dit moment misschien wel de beste spits ter wereld, hij zit zeker bij de eerste drie. Ik heb hem geweldige dingen zien doen, hij kan op alle manieren scoren en zorgt gegarandeerd voor doelpunten.”

“Hij is wel heel anders dan Mario Mandzukic, dus Juventus zal anders moeten gaan spelen”, gaat Rossi verder. “Mandzukic is guller, maar niet zo effectief als afmaker. Het is belangrijk dat Massimiliano Allegri over twee verschillende soorten spitsen kan beschikken. Higuaín zal minder gaan scoren en hij zal moeten gaan delen met Paulo Dybala, maar ik weet zeker dat zij geweldig samen kunnen spelen. Ze kunnen één van de beste duo’s uit de geschiedenis van i Bianconieri worden.”

Bezig met laden …