voetbalzone

'Het gebeurde nadat Kramer me voor de tweede keer een tik had gegeven'

Matthijs van Laar06 dec 2015, 18:02
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2015, 18:02
Advertentie

Feyenoord had het zondagmiddag lastig met Heracles Almelo, maar kwam toch bovendrijven. De Rotterdammers liepen in de slotfase uit van een kleine 1-0 voorsprong naar een ruime 3-0 zege. Niet geheel toevallig vielen de laatste twee treffers na een rode kaart voor Heracles-stopper Ramon Zomer, die een goede partij speelde als bewaker van Michiel Kramer.

voetbalzone

De routinier kreeg eerst geel voorgehouden na een overtreding op Dirk Kuyt, waarop Kramer hem uit de tent lokte. De geïrriteerde Zomer greep zijn opponent vervolgens bij de keel en werd van het veld gestuurd door leidsman Bas Nijhuis. “Het gebeurde kort nadat Kramer me voor de tweede keer in korte tijd een tik had gegeven”, legde Zomer uit na afloop.

“Natuurlijk, voetbal is een contactsport. Ik heb ook tegen hem gezegd dat het geen enkel probleem was, ook al had ik een tand door de lip. Dat hoort erbij. Maar de tweede keer gaat te ver. Dat heeft niks met een contactsport te maken”, aldus Zomer, die zijn gele kaart voor de overtreding op Kuyt in gesprek met FOX Sports wel terecht noemde.

voetbalzone

Nijhuis kwam voor de microfoon van RTV Oost ook met een verklaring. Hij kende geen enkele twijfel. “Voor mijn gevoel was het: Zomer maakt een overtreding en krijgt daar geel voor. Op dat moment komt Kramer verhaal halen en daar krijgt hij ook geel voor. Zomer grijpt hem naar daarna naar zijn strot. Op dat moment denk ik: direct wegwezen.”

Ook het incident rondom Mark-Jan Fledderus van Simon Gustafson hield de gemoederen bezig. De jonge Zweed gaf de Heraclied een elleboog, maar Nijhuis ontging dat. Hij liet eerder al weten dat de aanklager zich waarschijnlijk over de zaak zal buigen. In dat licht bezien wilde Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst er weinig over kwijt: “Ik weet niet of Gustafson rood had moeten krijgen. Je ziet natuurlijk wel dat er iets gebeurd is. De komende dagen zal duidelijk worden wat precies. Ik heb het nog niet terug gezien.”

Bezig met laden …