voetbalzone

'Het geheim van Slowakije is dat iedereen voor haar land wil spelen'

Daniel Cabot Kerkdijk19 apr 2010, 08:10
Laatst bijgewerkt: 19 apr 2010, 08:10
Advertentie

Slowakije is komende zomer een van de 32 deelnemers op het WK in Zuid-Afrika. Veel bekende namen telt de selectie niet, maar daar kan volgens Martin Skrtel over dik vijftig dagen verandering in gaan komen. "Het geheim van Slowakije? We spelen als een team, we hebben geen sterren. Iedereen trekt zich naar elkaar toe. Over het algemeen denkt iedereen dat we op het WK tot niets in staat zullen zijn."

/

"Maar dat is mijns inziens onzin", vervolgt de verdediger van Liverpool. "De reden dat we het op het WK aanwezig zijn is dat we als een team spelen. Iedereen wil voor haar land spelen." Slowakije treft in de groepsfase wereldkampioen Italië, Paraguay en Nieuw-Zeeland. "Niet makkelijk, maar ook niet de moeilijkste groep. Het is goed dat we eerst tegen Nieuw-Zeeland spelen. Dat duel is belangrijk."

Skrtel denkt dat Italië niet meer ongenaakbaar is. "Op het vorige WK waren ze in topvorm, maar nu hebben ze oudere spelers. Dat neemt niet weg dat het nog steeds een zeer moeilijk te verslaan team is. Ik hoop dat iedereen na het WK meer op de hoogte zal zijn over Slowakije en haar spelers en hoe goed we zijn. Ik zal blij zijn als mijn landgenoten na het WK voor betere teams in Europa zullen spelen."

Bezig met laden …