voetbalzone

‘Het geld wordt groter en groter, maar het hoort er blijkbaar bij’

Gijs Freriks28 sep 2015, 23:15
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2015, 23:15
Advertentie

Tony Pulis is al sinds 1992 in het trainersvak actief en heeft de voetballerij naar eigen zeggen flink zien veranderen. De manager van West Bromwich Albion vindt met name dat de transferuitgaven de lucht in zijn geschoten en verwijst maandagavond in een interview met de BBC naar de bedragen die er voor onder anderen Kevin De Bruyne, Nicolás Otamendi en Anthony Martial betaald zijn.

voetbalzone

“Ik vond de transfersommen tien jaar geleden al ridicuul, dus vraag me niet wat ik er nu van vind. It’s crazy, maar het hoort er blijkbaar bij. Het is een sport die bestaat uit geld en dat geld gaat de hele wereld over. De topclubs willen de beste spelers, betalen om die beste spelers te krijgen en daardoor stijgen de marktprijzen. Het geld wordt groter en groter, zeker in de Premier League”, aldus Pulis.

Manchester United betaalde een maximumbedrag van tachtig miljoen euro voor de negentienjarige aanvaller Martial, terwijl Kevin De Bruyne voor eveneens maximaal tachtig miljoen naar Manchester City vertrok. De club van manager Manuel Pellegrini trok voor verdediger Otamendi ook nog eens naar verluidt 45 miljoen euro uit.


Bezig met laden …