voetbalzone

‘Het ging goed met me bij Barcelona, totdat Luis Enrique kwam’

Erik van Dam12 jul 2016, 16:47
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2016, 16:47
Advertentie

Marc Bartra nam deze zomer definitief afscheid van Barcelona. De verdediger trok op elfjarige leeftijd van Espanyol naar de vermaarde stadsgenoot en kwam via de diverse jeugdelftallen terecht in het eerste. Na vele jaren knokken voor zijn plek kwam hij tot de conclusie dat het beter was om weg te gaan uit Camp Nou.

/

In een interview met Radio Marca wordt Bartra gevraagd naar zijn relatie met zijn meerderen bij Barcelona. “Ik wil niet op de details ingaan. De technische staf en de voorzitter lieten merken dat ze me bij de club wilden houden, maar gewaardeerd worden is één en je daadwerkelijk gewaardeerd voelen is twee. Vorig seizoen waren er momenten waarop ik niets voelde. En toen Dortmund kwam, deed dat echt wat met me.”

Bartra debuteerde bij Barcelona in de tijd van Josep Guardiola en verwierf een vastere rol onder diens opvolger, Tito Vilanova. Onder Gerardo Martino kreeg hij ook redelijk wat speeltijd toebedeeld, maar daarna ging het toch nog mis. “Het ging goed met me bij Barcelona en ik was bergopwaarts aan het gaan, totdat Luis Enrique kwam. Ik begon goed onder hem, maar daarna ben ik gestopt met tellen. Het waren achttien zware maanden voor me”, aldus Bartra.

Of hij ooit weer terugkeert in Catalonië kan de 25-jarige Bartra nog niet zeggen. “Ik denk nu alleen maar aan Borussia Dortmund en aan het maken van mijn debuut hier. Ik heb een contract voor vier jaar en de beste manier om een leuke toekomst te hebben is door aan het nu te denken. Ik ga er alles voor geven. Ik heb een transfer gemaakt en ben niet in niemandsland. Borussia accepteerde ook geen terugkoopclausule”, aldus Bartra.

Bezig met laden …