voetbalzone

'Het ging hem in zijn laatste jaar makkelijk af bij Ajax, dan moet je weg'

Bart Kruyt29 dec 2015, 10:58
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2015, 10:58
Advertentie

Jaïro Riedewald kende met twee doelpunten als invaller in de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade een droomdebuut in de Eredivisie en is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste basisspeler bij Ajax. De verdediger staat inmiddels al op veertig competitiewedstrijden voor de Amsterdammers en is nog wel van plan om daar een behoorlijk aantal aan vast te plakken.

voetbalzone

Uiteindelijk wil de negentienjarige Riedewald wel hogerop, maar voorlopig denkt hij daar niet aan. “Jan Vertonghen is een voorbeeld”, zegt de Ajacied tegen de NOS. “Hij ging op precies het goede moment weg bij Ajax. Het ging hem in zijn laatste jaar makkelijk af bij Ajax, zo kwam het op mij over. Dan moet je weg. Dat wil ik ook. Ik wil ook een persoonlijkheid worden en het gevoel krijgen dat ik qua ontwikkeling op het maximum zit bij Ajax. Dat ik toe ben aan de volgende stap."

In de voorbereiding op dit seizoen zei Frank de Boer nog dat ‘het monster in Riedewald’ nog wakker moet worden geschud. Dat is nog niet gebeurd, erkent de mandekker: “Maar ik heb wel meer agressie in mijn spel en ben me meer bewust van wat ik doe. Ik doe niet meer zomaar wat. Ik moet nog wel meer een persoonlijkheid worden, meer coachen, meer een leider worden. Als Jairo de bal krijgt, moeten tegenstanders weten dat er wat moet gebeuren. En ik moet rust creëren voor mijn medespelers.”

Bezig met laden …