voetbalzone

‘Het ging lekker als linksback, maar het gaat om de ploeg, niet om Blind’

Peter Nusselder02 jul 2014, 11:09
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2014, 11:09
Advertentie

Daley Blind begon het WK tegen Spanje op de linkervleugel, werd een van de drie centrumverdedigers nadat Bruno Martins Indi geblesseerd wegviel en nam zondag tijdens de wedstrijd tegen Mexico de plaats van Nigel de Jong in, toen de verdedigende middenvelder het veld al snel moest verlaten.

voetbalzone

Blind gaf tijdens het openingsduel van het WK de assist bij de wonderschone treffer van Robin van Persie en voelde zich prima op de linkerflank. Toch maakt de Ajacied er geen probleem van dat er met hem geschoven wordt door bondscoach Louis van Gaal. “Het ging lekker als linksback”, erkent Blind in gesprek met het ANP. “Maar het gaat niet om Blind. Het gaat om de ploeg. Ik speel waar de trainer en het elftal mij nodig hebben.”

De defensie van Oranje bestaat voornamelijk uit spelers die louter ervaring hebben in de Nederlandse competitie en mede daarom werd er vooraf weinig verwacht van het Nederlands elftal, maar volgens Blind was die aanvankelijke scepsis onterecht. “Zo slecht is de Eredivisie nog niet”, merkt hij op. Ook de conditie van de selectie zorgt er in de ogen van de linkspoot voor dat de prestaties goed zijn.

“We zijn erg fit, dat zie je vaak in de tweede helft. Daarbij zijn we een hechte ploeg. Dat zie je als iedereen juicht bij een doelpunt. Treffers worden vaak met alle wisselspelers gevierd. Voor Nigel de Jong is het toernooi helaas voorbij. Maar hij blijft wel bij de groep. We zullen hem missen op het veld. Hij is een echte persoonlijkheid en heeft veel ervaring. Ook nu is hij nog van waarde.”

Bezig met laden …