voetbalzone

'Het heeft niet eens echt met Milik te maken, maar met het team'

Bart Kruyt19 feb 2015, 14:34
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2015, 14:34
Advertentie

Ajax speelt donderdagavond tegen Legia Warschau en Frank de Boer heeft voor deze wedstrijd wat informatie gevraagd aan zijn spits Arek Milik. De kans dat de Pool in de basis begint is echter klein: Milik is zijn plek in het elftal kwijtgeraakt en begint de laatste weken steeds op de bank. De Boer heeft ervoor gekozen om Lasse Schöne als aanspeelpunt in de spits te laten spelen.

voetbalzone

Milik is groot en sterk, maar volgens De Boer geen aanspeelpunt. "Milik is een echte spits, hij is alleen naar voren gericht, terwijl je juist in onze situatie een aanspeelpunt wil hebben, zodat mensen kunnen aansluiten", legde hij volgens Ajax Life uit. "En niet dat we binnen drie seconde de bal kwijt waren. Zo ben je continu op zoek naar de juiste mix om een goed resultaat te krijgen."

Milik werd dus geslachtofferd, omdat het met het hele team niet goed ging. "Het heeft niet eens echt met Arek Milik te maken, maar meer met het proces van het team op dat moment. Het is meer tactisch dan dat hij niet z’n werk doet als spits", aldus De Boer. Milik wordt gehuurd van Bayer Leverkusen, maar Ajax heeft een optie tot koop en zal daar vermoedelijk gebruik van gaan maken.

Bezig met laden …