voetbalzone

‘Het heeft voor mij geen zin meer, de kans op het WK is verdwenen’

Erik van Dam24 feb 2012, 18:21
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2012, 18:21
Advertentie

Raymond Verheijen is niet langer actief bij de voetbalbond van Wales. De Nederlander heeft ontslag genomen als assistent-bondscoach omdat hij ontevreden is over het functioneren van de bond, zo schrijft De Volkskrant. Via Twitter uitte Verheijen donderdag nog zijn frustratie.

/

“Mij is zojuist verteld dat teammanager Adrian Davies is ontslagen en er niet bij zal zijn bij de memorial van zijn vriend Gary Speed. Ik kan nog steeds niet geloven dat de FAW Davies niet heeft uitgenodigd. Erg onrespectvol”, schreef de inspanningsfysioloog op zijn profiel. Woensdag speelt Wales in Cardiff een oefenduel met Costa Rica als eerbetoon aan wijlen bondscoach Speed. De voormalige middenvelder pleegde eind november zelfmoord.

Verheijen, die sinds februari vorig jaar actief bij the Dragons, was even in beeld als de nieuwe bondscoach, maar de bond koos voor Chris Coleman. Hij wilde Verheijen graag bij de staf houden, maar de voormalige fitnesstrainer van Oranje, Zuid-Korea, Rusland, Barcelona en Zenit Sint-Petersburg heeft besloten op te stappen. “In de huidige nieuwe situatie probeert de bond het verloren terrein terug te winnen. Oftewel, het nationale team van Wales gaat weer terug in de tijd. Dan heeft het voor mij geen zin meer omdat elke kans op kwalificatie voor het WK in Brazilie daarmee is verdwenen”, legt hij verder uit.

Bezig met laden …