voetbalzone

‘Het idee om Milner te vervangen door Schweinsteiger sprak ons wel aan’

Robin Bruggeman06 okt 2016, 19:40
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2016, 19:40
Advertentie

Newcastle United liet James Milner acht jaar geleden naar Aston Villa vertrekken. The Magpies waren in eerste instantie niet van plan afscheid te nemen van de huidig speler van Liverpool, maar dachten een meer dan capabele vervanger te kunnen strikken. De club was er namelijk van overtuigd dat Bastian Schweinsteiger naar Newcastle zou komen.

/

“Wij waren op de club toen we Milner verkochten, Kevin Keegan en ik”, vertelt Terry McDermott, destijds assistent van hoofdcoach Keegan bij Newcastle, aan 5times. “We verkochten hem voor zo’n vijftien miljoen euro. Het verhaal gaat, en dit is waar gebeurd, dat we hem niet wilden laten vertrekken, maar dat we andere spelers moesten halen omdat we een bod kregen van vijftien miljoen.”

“Kevin zei: ‘Als we hem voor vijftien miljoen verkopen, hoe gaan we hem dan vervangen?’. Het bestuur zei: ‘We hebben al iemand, Schweinsteiger’. Hij speelt nu bij Manchester United, maar acht jaar geleden was hij een superster en ze zeiden dat we hem konden halen. Het idee om vijftien miljoen te accepteren voor Milner, wat toen een hoop geld was, en hem dan te vervangen door Schweinsteiger, daar hoefden we niet eens over na te denken.”

“Maar nadat hij getekend had bij Villa, een dag daarna, probeerden we Schweinsteiger te halen en het antwoord van Bayern München was: ‘Absoluut niet, als jullie Schweinsteiger willen hebben moeten jullie met meer dan vijftig miljoen euro aan komen’. Daarna hadden we dus niemand om hem te vervangen. Maar hij was toch al onvervangbaar, hij kon overal spelen”, sluit McDermott de anekdote af.

Bezig met laden …