voetbalzone

‘Het irriteert me dat ik meer kritiek krijg dan anderen als het niet loopt’

Thijs Post22 jun 2014, 13:55
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2014, 13:55
Advertentie

Er werd toch veel verwacht van de nationale ploeg van Zwitserland, maar de bewoners van het Alpenland hebben het nog niet makkelijk op het WK. De eerste wedstrijd werd in de absolute slotfase gewonnen van Ecuador (2-1), de tweede wedstrijd ging kansloos verloren. Frankrijk was met 2-5 te sterk. Xherdan Shaqiri, speler van Bayern München en iemand die de ploeg op sleeptouw moet nemen, heeft zijn stempel nog niet kunnen drukken op het spel.

voetbalzone

“We hebben genoeg spelers die beslissend kunnen zijn. Niet alleen ik”, baalt de kleine vleugelspeler. “Het gaat altijd om het team. Ik voel me uitstekend op mijn gemak in deze ploeg, maar het irriteert me dat ik meer kritiek krijg dan anderen als het niet loopt. Ik ben niet anders dan de rest.”

“We zijn gewoon totaal onder de voet gelopen door de Fransen. In de tweede helft hebben we geprobeerd te voetballen en tot op zekere hoogte zijn we daarin geslaagd. Voor het moraal is het goed dat we twee keer hebben gescoord. Het was niet makkelijk, we moesten veel achter de bal aan rennen. We waren overal een stap te laat. Hoewel ik niet heb gescoord of geen assist heb gegeven, ik werk er altijd hard voor. Ik heb kansen gecreëerd. Het belangrijkste is echter dat we als ploeg niet goed hebben gespeeld”, klinkt het.

Bezig met laden …