voetbalzone

‘Het is bepaald geen hogere wiskunde, maar ik heb wel respect voor José’

Peter Nusselder20 jan 2015, 10:39
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2015, 10:39
Advertentie

Liverpool-trainer Brendan Rodgers werkte in het verleden bij Chelsea samen met zijn collega José Mourinho, toen de Portugese oefenmeester hem op Stamford Bridge een baan bezorgde in de jeugdopleiding. Dinsdagavond staan de beide coaches tegenover elkaar, als Liverpool en Chelsea op Anfield de eerste halve finale in de strijd om de Capital One Cup spelen.

voetbalzone

De afgelopen drie keer dat het onderlinge duel op het programma stond, ging de ploeg van Mourinho er met de zege vandoor. Dat trekt Rodgers zich echter niet persoonlijk aan. “De realiteit is dat het voor het grootste deel om je spelers gaat”, vertelt de Noord-Ier aan Sky Sports. “Natuurlijk kun je invloed hebben, maar met een groep superervaren spelers, die alles al hebben gewonnen, heb je meer kans op prijzen. Het is bepaald geen hogere wiskunde.”

“Ik heb wedstrijden dan ook nooit gezien als een rechtstreekse confrontatie met andere trainers. Ik wil winnen, ongeacht wie de coach van de tegenstander is. Met Mourinho heb ik niet meer zo veel contact als toen we samenwerkten, maar het respect is niet verdwenen. We zijn meer dan drie jaar collega’s geweest en die periode is voor mij van onschatbare waarde geweest”, benadrukt Rodgers.

Bezig met laden …