voetbalzone

‘Het is duidelijk dat er meerdere clubs in hem geïnteresseerd zijn’

Chris Meijer02 mei 2018, 12:16
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2018, 12:16
Advertentie

Marco van Ginkel speelde dit seizoen een belangrijke rol in het kampioenschap van PSV. De aanvoerder van de Eindhovenaren leverde in 32 wedstrijden 16 doelpunten en 5 assists. Komende zomer keert de 25-jarige middenvelder, in ieder geval voor even, terug bij Chelsea, waar hij nog tot medio 2020 vastligt.

Volgens Eddie Newton, die bij Chelsea verantwoordelijk is voor de contacten met verhuurde spelers, is het geen ‘rocket science’ dat Van Ginkel terugkeert in Londen. “Marco heeft een heel goed seizoen bij PSV, wij zijn zeer tevreden over hem. Er zijn niet veel verhuurde spelers die kunnen zeggen dat ze aanvoerder bij hun club zijn. Dat Marco dat wel is, zegt genoeg over zijn kwaliteiten”, zegt Newton in gesprek met Voetbal International.

“Hij heeft dit seizoen alles gedaan wat we van hem hebben gevraagd. Marco is een nog completere voetballer geworden en heeft zijn potentie keer op keer waargemaakt”, vervolgt Newton. Desondanks is het geen uitgemaakte zaak dat Van Ginkel volgend seizoen deel uitmaakt van de selectie van Chelsea. The Blues dreigen plaatsing voor de Champions League te missen, waardoor tientallen miljoenen worden misgelopen.

Om transferbudget te creëren, moeten er daarom spelers verkocht worden. Een van die spelers is Van Ginkel, die volgens de Daily Telegraph circa twaalf miljoen euro op moet brengen. Het is onwaarschijnlijk dat PSV dit bedrag op zal hoesten. Newton laat niks los over de toekomst van de middenvelder. “Dat is natuurlijk tussen ons en de speler. Maar het is duidelijk dat Marco zich in de kijker heeft gespeeld en dat er meerdere clubs zijn die in hem geïnteresseerd zijn.”

Bezig met laden …