voetbalzone

'Het is een goede speler; PSV wil hem alleen laten gaan om zijn salaris'

Erik van Dam11 aug 2011, 19:25
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2011, 19:25
Advertentie
/

Middlesbrough vindt Orlando Engelaar een interessante speler om zich mee te versterken voor het nieuwe seizoen in de Championship. Boro, dat met Marvin Emnes reeds een Nederlandse speler onder contract heeft staan, probeerde Engelaar te huren. Het kreeg nul op het rekest in Eindhoven, want PSV wenst de middenvelder alleen te verkopen, zo laat zaakwaarnemer Edward Burleson weten.

In Gazzette Live zegt Burleson dat een huurconstructie simpelweg geen optie is. “Hij is nog steeds een belangrijke speler voor PSV. Ze willen hem alleen laten gaan, vanwege zijn salaris.” Naar verluidt verdient Engelaar in het Philips Stadion zo'n 1,7 miljoen euro per seizoen. “Middlesbrough had een huurdeal voor ogen, maar dat wordt lastig voor PSV”, verduidelijkt Burleson.

Volgens hem staat Engelaar zelf niet onwelwillend tegenover een transfer naar het tweede niveau in Engeland. Hij speelde bij NAC Breda en FC Twente, maar was over de grens ook al actief bij Racing Genk en Schalke 04. “Iedereen wil de Premier League in, maar hij zal geen 'nee' zeggen tegen een club uit de Championship. Orlando wil heel graag naar Engeland komen en Middlesbrough vindt hij een goede club. Hij kent de tradities en de clubgeschiedenis.”

Bezig met laden …